49,50 lei
Origine: Rwanda
Regiune: Karambi Cell, Kirambo, Lake Kivu
Altitudine: 1600m
Varietate: Red Bourbon
Recoltă: Sep-Oct
Procesare: Washed
Cup Scoring: 86,5
Profil prăjire: OMNIROAST
Notă: Pentru un potențial maxim recomandăm degazarea cafelelor de la data prăjirii:
7 zile filtre, 10 zile espresso
Livrare in 48 de ore.
Note de ciocolată amăruie, ceai negru, cu aciditate de lime
La doar câțiva kilometri de Kirambo, la marginea lacului Kivu, se află stația de spălat Karambi, numită după satul din apropiere. Amplasată pe pante abrupte și în mare parte inaccesibile, stația de procesare are o suprafață de 2,5 hectare. Karambi a fost înființată în 2016, iar RTC a preluat proprietatea în anul următor. Stația are 4 angajați permanenți și 60 de angajați part time în timpul recoltării, dintre care 90% sunt femei. La această stație, 1500 de fermieri își aduc recolta de cafea. Din 2017, producția anuală s-a dublat de la 220 de tone de cireșe procesate la peste 400 de tone în acest an. În multe dintre regiunile de cultivare a cafelei din Rwanda, guvernul a încercat să se asigure că fermierii locali au acces la lanțurile de aprovizionare prin extinderea numărului de stații de spălat prin Proiectul de dezvoltare a lanțului valoric al cafelei, o inițiativă cofinanțată de Uniunea Europeană.
Măcinare | Da, Nu |
---|---|
Specificați granulația | Prefer nemăcinată, Ibrik, Espresso sită presurizată, Espresso sită nepresurizată, Moka pot (macchinetta), Aeropress, Cafetieră, Dripper, Chemex, French Press |
Greutate | 250 g, 1000 g |
49,00 lei
49,00 lei