49,00 lei – 190,00 lei
Origine: Peru
Regiune: Inkawasi, La Convención, Cusco
Altitudine: 1800m
Varietate: Caturra, Bourbon & Typica
Recoltă: Aug-Nov
Procesare: Washed
Cup Scoring: 85,5
Profil prăjire: OMNIROAST
Notă: Pentru un potențial maxim recomandăm degazarea cafelelor de la data prăjirii:
7 zile filtre, 10 zile espresso
Note florale, portocală, măr, aciditate scăzută
Această cafea provine de la ferma Palma, o fermă de numai 2,7 hectare, situată la o altitudine de 2050m. Cafeaua este comercializată prin Cooperativa Agraria Cafetalera Valle de Incahuasi (CACVI), creată la începutul anului 2005 și condusă de Claudio Ortiz Osis.
Devine din ce în ce mai clar că schimbările climatice și temperaturile fluctuante produc probleme pentru parcelele de la această altitudine. Seceta devine din ce în ce mai frecventă, astfel încât una dintre modalitățile cheie de a contribui la atenuarea riscurilor climatice a fost plantarea copacilor ce țin umbră în jurul zonelor de creștere, precum și irigarea și dispersarea eficientă a îngrășămintelor pentru a menține sănătatea solului. După perioada de recoltare care începe în august și se termină în noiembrie, cireșele sunt lăsate la odihnit înainte de a fi procesate și apoi lăsate la uscat pentru o perioadă de 12-15 de zile pe renumitele paturi africane.
Suntem bucuroși să vă prezentăm această origine și ne dorim să savurați notele florale, completate de gustul delicat de portocale și măr. Aciditatea scăzută a acestei cafele, îi oferă o prospețime plăcută și îi accentuează gustul uimitor si aroma excelentă.
Măcinare | Da, Nu |
---|---|
Specificați granulația | Prefer nemăcinată, Ibrik, Espresso sită presurizată, Espresso sită nepresurizată, Moka pot (macchinetta), Aeropress, Cafetieră, Dripper, Chemex, French Press |
Greutate | 250 g, 1000 g |
69,50 lei – 270,00 lei
49,00 lei – 190,00 lei