Corpolentă mătăsoasă, aciditate plăcută, note de nuci, gust delicat.

Cafeaua este cultivată organic în zona Chiapas, statul cel mai sudic din Mexic, care se învecinează cu Guatemala la est și Oceanul Pacific la sud. Peisajul montan scunde in cadrul pădurii tropicale subtropicale din Chiapas ,faimoasele ruine Mayase din vechile orase Palenque, Yaxchilán, Bonampak. Aici a trait una dintre cele mai mari concentrații mondiale de oameni indigeni.

Majoritatea populației ramase in aceasta zona este mayasa, trăind profund înrădăcinată cu cultura indiană și în armonie pașnică cu mediul. Proprietățile de cafea ale celor 12 mici fermieri care produc această cafea sunt localizate in parcul „El Triunfo”, una dintre cele mai frumoase stațiuni naturale și un habitat pentru una dintre cele mai bogate biodiversități din Mexic. Datorită climatului tropical umed, vegetația este numită „bosque de niebla” – „pădurea de ceată” – ceea ce are o importanță deosebită pentru microclimat: norii provenind din Pacific se deplasează în interiorul lanțului montan și aduc cantitate mare de apă în țară. Aceasta asigură bogăția solului și garantează cele mai mari condiții de creștere pentru această cafea organică fină de înaltă calitate, fără aplicarea îngrășămintelor chimice.

În timpul sezonului de cultura, selecția  cireșelor de cafea este făcută manual cu atenție. Ulterior, cireșele roșii sunt puse la fermentat, spălate și în cele din urmă uscate în soarele de la amiază. Atunci când expedierea urmează să se apropie, începe procesul de uscare. Datorită unei selecții atente, se oferă numai cea mai înaltă calitate posibilă și este gata să fie ambalată în saci pentru a fi exportată către iubitorii de cafea din întreaga lume.

Măcinare

Da, Nu

Greutate

250 g, 1000 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mexic SHG Organic”

Your email address will not be published. Required fields are marked