Note de caise, ceai negru, ciocolată, aciditate de grapefruit

Kenya și-a făcut un renume mondial, prin locul pe care îl ocupă pe piața cafelei de specialitate. Considerată una dintre cele mai bune sortimente de cafea din lume, Kenya Ndundu, este o cafea cremoasă, catifelată și cu o aromă complexă.

Ferma Ndundu face parte din Cooperativa Thiririka și este recunoscută pentru producția de cafele remarcabile datorită controlului lor temeinic asupra practicilor fiecărui fermier. Membrii afiliați ai cooperativei sunt extrem de serioși în efectuarea activităților agronomice asociate cu producția de cafea de înaltă calitate. Plantarea și cultivarea sunt implementate în conformitate cu orientările prezentate de liderii grupului și de consilierii tehnici. Consilierea tehnică este oferită prin programe de formare a fermierilor și vizite pe teren oferite de Ministerul Agriculturii. De asemenea, cooperativa încurajează fermierii care și-au abandonat producția de cafea să revină la producție și să aibă acces la prețuri mai bune pentru culturile lor. Toate cireșele de cafea sunt culese manual și sunt aduse către stația de procesare în aceeași zi, pentru a fi sortate. Angajații fabricii supraveghează procesul și îndepărteză cireșele necoapte sau deteriorate.

Majoritatea cafelei cumpărate și vândute în Kenya este tranzacționată prin sistemul național de licitații. Principalii cumpărători sunt companiile multinaționale. Din păcate, aceasta a fost singura modalitate de a cumpăra cafea pentru o lungă perioadă de timp, iar lipsa transparenței, serviciile proaste și fluctuația prețurilor i-a împins pe furnizorii noștri să găsească o modalitate de a achiziționa cafeaua direct, folosind o companie locală din Kenya, care licitează în numele lor. Aceasta decizie nu numai că sprijină afacerile locale din Kenya, dar totodată a transformat și lanțul de aprovizionare făcându-l mai eficient și mai profitabil.