Note de fructe de pădure, caramel și ciocolată.

Kenya este recunoscută pentru cultivarea cafelei, plantațiile de cafea repezentând aproape o treime din suprafața țării. Cea mai mare parte a acestor terenuri este folosită de către mici fermieri ce își vând culturile lor cooperativelor locale prin licitații. Datorită poziției geografice, clima și temperatura sunt aproape constante pe tot parcursul anului, ceea ce permite recoltarea cafelei de doua ori pe an, un fenomen aproape unic în lume. Combinația dintre solul vulcanic roșu, altitudinile mari și clima ideală are un impact decisiv asupra dezvoltării aromei care caracterizează această cafea. Regiunea Nyeri este renumită pentru producerea celei mai bune cafele din țară.

Factorul ce face cafeaua Kenya Washed Kijani Kiboko specială este dimensiunea mare a boabelor de cafea. Boabele de cafea cu screening peste 17/ 18 sunt denumite “AA” și sunt cele mai mari din soiul lor, iar, denumirea de “TopsauPlus” se referă la profilul cupping-ului, care este deosebit de fin și complex. Corpul catifelat al acestei cafele ascunde un gust fin și dulce de caramel și ciocolată, completat de notele zglobii de fructe de pădure ce oferă o aciditate plăcuta.