Suprafața totală cultivată de cafea în Kenya este estimată la 160,000 hectare. Plantațiile reprezintă aproximativ o treime din suprafață. Cu toate acestea, cea mai mare parte a terenului este utilizată de micii agricultori. În mod normal, cafeaua este vândută prin licitații care au loc săptămânal în timpul sezonului de recoltare.

Prețul dintre cumpărător și vânzător este definit de calitatea boabelor și de clasificarea sa, care depinde în cea mai mare parte de mărimea boabelor. Boabele de cafea care sunt prezentate  17/18 screen sunt clasificate sub denumirea de  „AA“ și sunt cele mai mari. Denumirile „Top“ sau „Plus“ se referă la cup scoring și sunt deosebit de fine și complexe.

Combinația de sol vulcanic, altitudini mari și climă ideală are un impact decisiv asupra dezvoltării aromei care caracterizează această cafea. Datorită poziției geografice pe ecuator, există doar o mică distincție între diferitele anotimpuri din Kenya.

Prin urmare, recolta are loc de două ori pe an, rezultând o recoltă principală și o recoltă secundară mai mică. Acest fenomen este aproape unic în Kenya și alte câteva țări producătoare de cafea. Regiunea bine-cunoscut Nyeri în inima lanțului muntos central este situat între marginea de vest a Muntelui Kenya și capătul de est al văilor Great Rift și este renumit pentru producerea de cele mai bune cafele din țară. Toate cafelele sunt procesate prin metoda Washed și uscate sub soarele arzător pe așa-numitele „paturi africane”.

Măcinare

Da, Nu

Greutate

250 g, 1000 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Kenya AA PLUS KIJANI KIBOKO”

Your email address will not be published. Required fields are marked