Note de căpșuni, rom, tamarind, aftertaste lung de ciocolată neagră.

Iubitorii de cafea au adesea un loc special în inima lor pentru cafeaua din Guatemala. Regiunile unice, solul bogat și fertil, natural fertilizat de cenușă vulcanică, oferă arome speciale și complexe.

Ferma Jacinto Lopez este situată în satul El Pajal din San Antonio și se întinde pe o suprafață de 3 hectare de teren. Principala varietate cultivată aici este caturra, însă ferma oferă și alte varietăți precum pache, bourbon și typica. Cireșele de cafea coapte sunt culese în mare parte de domnul Jacinto Lopez, unul dintre liderii cooperativei ACODIHUE și de către membrii familiei sale. Fondată inițial în 1996 cu sprijinul guvernului din Guatemala, cooperativa ACODIHUE și-a construit reputația de producator de cafea de specialitate. Pe lângă cafea, membrii acestei comunități mai produc miere, cartofi și ceai de hibiscus, pe care le comercializează local. Obiectivul cooperativei este de a continua să ofere servicii și asistență tehnică producătorilor care vor să mențină calitatea produselor la un nivel competitiv.

Domnul Jacinto Lopez, unul dintre liderii comunității sale, sprijină această cooperativă încercând să recruteze mai mulți membri și să formeze viitori fermieri.