55,00 lei – 210,00 lei
Origine: Ethiopia
Regiune: Gerba, Regiunea Bulehore
Altitudine: 2100-2300m
Varietate: Heirloom
Procesare: Natural
Recoltă: Oct-Apr
Cup Scoring:87.75
Profil prăjire: OMNIROAST
Notă: Pentru un potențial maxim recomandăm degazarea cafelelor de la data prăjirii:
7 zile filtre, 10 zile espresso
Note de caise, ciocolată, aciditate scăzută de portocală.
Cafeaua de specialitate din Ethiopia este extrem de apreciată în lumea iubitorilor de cafea. Boabele noastre de cafea provin de la Ferma Gerba Dogo, ferma ce a fost înființată în urmă cu 30 de ani de către domnul Shonora Gata, având o stație de procesare a cafelei naturale în Sakicha și o fermă în apropierea orașului Gerba. În ultimii trei ani, cei doi fii ai lui, Adugna și Morkata, au preluat conducerea aducând schimbări și îmbunătățiri. Stația procesează acum cireșele de cafea de la 150 de cultivatori locali cu ferme mici situate la o altitudine de 2200-2300m. Producătorii din acest domeniu s-au confruntat cu diverse provocări în ultimii ani. Costurile mari ale forței de muncă (metoda de recoltare tradițională fiind mai scumpă) și lipsa unui preț fix pentru boabele de cafea, au facut ca planificarea și transportul să fie mai dificil.
Familia Shonora a abordat aceste probleme prin investiții în infrastructură pentru îmbunătățirea transportului, precum și prin furnizarea de plăți în avans către fermele mai mari pentru a le ajuta cu costurile de recoltare. În fiecare an, familia Shonora oferă stimultente financiare fermierilor care oferă cele mai bune cireșe de cafea, pentru a consolida relațiile și pentru a avea o calitate superioară.
Boabele de cafea din acest loc sunt cultivate sub umbra copacilor. Cireșele de cafea sunt așezate în straturi subțiri și sunt apoi uscate pe renumitele paturi africane timp de 15-21 zile, în funcție de vreme. În acest timp, cireșele de cafea sunt rotite constant pe tot parcursul zilei pentru a asigura uscarea uniformă, apoi selectate. Acesta a fost modul tradițional de procesare pentru mulți ani în Etiopia și care încă se practică.
Ethiopia Gerba Dogo este o cafea dulce și în funcție de prăjire sau preparare, puteți descoperi note de caise, ciocolată, aciditate de portocală.
Măcinare | Da, Nu |
---|---|
Specificați granulația | Prefer nemăcinată, Ibrik, Espresso sită presurizată, Espresso sită nepresurizată, Moka pot (macchinetta), Aeropress, Cafetieră, Dripper, Chemex, French Press |
Greutate | 250 g, 1000 g |
55,00 lei – 210,00 lei
55,00 lei – 210,00 lei
Copyright Cascara Coffee Roastery. Webdesign by Dalina.Agency ʕ•ᴥ•ʔ
Reviews
There are no reviews yet.