Note de fructe de pădure, grapefruit, aftertaste de ciocolată cu rom.

Descoperă o cafea complexă și fructată produsă în vestul Etiopiei de către micul fermier, Mustefa Abakeno. Cu o fermă situată la o altitudine impresionantă de 2.040 m, cu resurse limitate de apă și folosind soiuri de cafea de la prestigiosul centrul de cercetare Jimma, Mustefa a găsit modalități inovatoare de a procesa cafeaua pentru a obține un gust unic și delicios.

Deși s-a înregistrat ca exportator abia în 2018, Mustefa a început să ofere cafeaua sa direct cumpărătorilor, fără intermediari. Folosind o mică stație de procesare umedă numită Beshasha, el procesează cafeaua sa și a producătorilor parteneri din zonă, care sunt toți vecinii săi și dețin între 4 și 10 hectare de teren fiecare. Mustefa este un fermier mic, dar ambițios, care a investit într-un echipament de înaltă calitate și își dorește să ofere o cafea de cea mai bună calitate posibilă.

În 2021, Mustefa a adăugat oameni noi în echipa sa, inclusiv agronomul Harun, care a lucrat îndeaproape cu el și cu alți fermieri locali pentru a îmbunătăți procesul de producție și a obține o cafea de cea mai bună calitate posibilă. Prin intermediul sprijinului oferit de echipa Falcon din Addis Ababa, Mustefa a reușit să își îmbunătățească calitatea cafelei prin relații directe cu cumpărătorii, lucrând cu aceștia pentru a selecta cireșele, a gestiona procesul de fermentare și a îmbunătăți managementul fermei. Harun și echipa Falcon au introdus noi procese și tehnici pentru a asigura o cafea de calitate superioară, precum procesul de umbrire și selectarea cireșelor la punctul de livrare.

Gustă o cafea autentică oferită de Mustefa Abakeno și fermierii locali din orașul Jimma, fostă capitală a provinciei Kaffa, locul de origine al cafelei.