Note de de iasomie, ceai verde, măr verde cu aciditate de lime.

San Francisco este numele unui district din Cordillera Central, numit și La Zona de Los Santos, dar este și numele fermei deținute și conduse de Edgar Fallas Solis, soția sa Ligia și fiul lor Willian. Edgar face parte din a doua generație a familiei sale care lucrează la această fermă veche de 55 de ani, iar Willian, fiul său, va prelua conducerea când acesta se va pensiona. Familia deține 10-12 hectare cu arbori de cafea, intercalate cu culturi de avocado, citrice și banane. Soiul original de cafea cultivat a fost Caturra, dar au fost adăugate varietăți precum Catuai și Catimor. Familia își ia răsadurile de la centrul național de cercetare a cafelei, ICAFE. Ferma este poziționată la o altitudine cuprinsă între 1400-2000 m, microlot-urile fiind cultivate de la 1800 m.

Protejarea mediului este importantă pentru Edgar. El este conștient de impactul potențial al schimbărilor climatice și de necesitatea adaptării practicilor sale. Acesta folosește tehnici biodinamice, culturi intercalate cu usturoi și ardei iute pentru a descuraja dăunătorii și intenționează să crească raportul fertilizării organice cu cele chimice. Conținutul de zahăr din cireșe este monitorizat de familie cu ajutorul unui aparat Brix, iar cireșele se recoltează numai când ating intervalul optim de conținut de zahăr. În vârful sezonului, 15 persoane lucrează împreună cu familia pentru a recolta cafeaua.

Edgar și familia sa sunt membri Asoproaaa Coop, o organizație de 1.000 de membri, dintre care 300 producători de cafea. Asociația derulează și un program de locuințe, cu peste 1.400 de case construite pentru cei mai nevoiași din comunitate.