Note de mandarine, goji, merișoare, zmeură

Plantația El Tanque este mândria fraților Johana și Alonso Porras Cabezas. În ciuda carierelor lor profesionale, ei au moștenit pasiunea părinților lor pentru producerea de cafea. Au avut mare grijă de fermă, cultivând varietăți precum Caturra și Catuai, pe care tatăl lor le-a cultivat și regenerat de-a lungul anilor. Recolta lor anuală constantă și de înaltă calitate este o dovadă a eforturilor lor.

Ferma El Perezoso ar putea fi ușor confundată cu o grădină botanică, datorită practicilor naturale și prietenoase cu mediul, precum și datorită unei largi selecții de soiuri de cafea productive și de înaltă calitate. Lotul de cafea ‘Perezoso Honey’ își ia numele de la faimosul leneș costarican, un animal iubit cunoscut pentru aspectul său distinctiv, blana lungă și obiceiurile de a trăi în copaci. Leneșul încarnează liniștea și calmul, asemenea procesului meticulos și metodologic al cultivării cafelei pe aceste ferme. În mod norocos, solul este bogat în nutrienți, perfect pentru cultivarea cafelei, iar ferma se află la o altitudine optimă. Procesarea cafelei urmează pași specifici: de la îndepărtarea pulpei și separarea primei coji, la uscarea la soare pe paturi africane timp de 12 până la 20 de zile, în funcție de vreme. Când nivelul ideal de umiditate este aproape, se fac teste de laborator pentru umiditate, densitate și gust.