Note de căpșuni, mango, ciocolată amăruie, bitter scăzut cu aciditate moderată

ASOPROAAA se distinge ca un grup de producători dedicați și recunoscuți pentru producția lor de cafea excelentă. Organizația deține 20 de hectare de teren, lucrează în permanență cu 6 angajați și  aproximativ 20 în timpul sezonului de recoltare. Cultivată la o altitudine impresionantă de 1700 de metri, cafeaua se dezvoltă sub umbra generoasă a arborilor forestieri specifici zonei. Acest mediu natural și condițiile perfecte de creștere contribuie la o aromă unică și un gustul bogat.

După ce cafeaua este atent recoltată, este transportată către o stație de procesare situată în Potrerillos. Aici, cafeaua este lăsată la uscat timp de 8-12 zile, beneficiind de temperaturi excelente și lumină naturală. Odată procesată, cafeaua este stocată în saci speciali într-un depozit exclusiv pentru cafea. Aici rămâne cel puțin patru luni înainte de a fi exportată.

Pe lângă producția de cafea, organizația se implică și în cultivarea de ananas de zahăr, avocado și fructe citrice.