Note de prune, măr verde, ciocolată neagră, aciditate de portocală.

Ferma Buena Vista este situată în sud-vestul Columbiei, în departamentul Risaralda și este renumită pentru calitatea boabelor de cafea cultivate în această regiune. A câștigat competiții precum ” high quality” în 2017 și câteva selecții finale.

Ferma Buena Vista de unde provine cafeaua noastră este situată la 1810-1940m altitudine și are un climat special, ideal pentru producția de cafea de calitate, cu temperaturi pe timpul zilei între 20-22°C, iar pe timpul nopții între 12 -14°C. Fermierii au mare grijă de teren, iar solul este testat și analizat la fiecare doi ani. Buruienile și plantele, sunt lăsate să crească, deoarece la fermă nu se folosesc pesticide chimice pentru a le elimina. Există, de asemenea, un număr mare de arbori nativi plantați în fermă, pentru a proteja solul și pentru a oferi material organic. În incinta plantației se află 13 stupi de albine ce ajută la polenizare și creșterea producției.

După recoltare, cireșele de cafea sunt tratate în recipiente din inox, complet sigilate și lipsite de oxigen. Ele sunt dotate cu supape care permit eliberarea de CO2 acumulat în urma fermentarii, dar care impiedică infiltrarea oxigenului în recipiente, în timpul procesului. Această presiune fortează transferul de arome de la mucilagiul suculent la boabele de cafea verde.  Fermentarea în mediu anaerob poate dura 72h sau mai mult, în funcție de retenția termică din recipient. Apoi boabele de cafea sunt scoase din recipient și puse să se usuce pe paturi africane, pentru a opri procesul de fermentare. Acest procedeu, datorită mediului scazut de oxigen, permite dezvoltarea unui spectru complet de arome. În total, ferma are în jur de 50 de angajați și le oferă acestora acces la alimente subvenționate, spații de recreere și un teren de fotbal pentru activități în afara muncii.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Colombia Oso Andino”

Your email address will not be published. Required fields are marked