55,00 lei – 210,00 lei
Origine: Colombia
Regiune: Monte Bonito, Caldas
Altitudine: 1800m
Varietate: Caturra, Castillo, Colombia
Procesare: Sugan Cane
Recoltă: Apr-Mai
Cup Scoring: 85
Profil prăjire: OMNIROAST
Notă: Pentru un potențial maxim recomandăm degazarea cafelelor de la data prăjirii:
7 zile filtre, 10 zile espresso
Note de zmeură, cireșe, corp cremos de ciocolată cu lapte.
Pe drumul dintre Manizales și Honda se află micul oraș Monte Bonito cu o populație de mai puțin de 1000 de locuitori. Micii fermieri din această regiune dețin parcele de teren între 1 și 3 de hectare. Ei funcționează după metode tradiționale de agricultură și sunt responsabili pentru gestionarea completă a fermei.
Procesul de decofeinizare a cafelei, Sugar Cane
Boabele de cafea verde sunt prima oară expuse la abur pentru a îndepărta învelișul argintiu (silver skin). Acestea se înmoaie și absorb o cantitate redusă de apă. Permeabilizarea boabele de cafea mărește suprafața de contact cu solventul folosit pentru decofeinizare.
În următoarea etapă, boabele de cafea sunt scufundate în acetat de etil (obținut în mod natural din fermentarea trestiei de zahăr și nu din sinteza chimică), un solvent selectiv pentru cofeină. Cofeina aderă la moleculele de acetat de etil. Acetatul de etil încărcat cu cofeină se filtrează cu carbon activ. Acetatul de etil purifcat de filtrul de carbon este reintrodus în baia de decofeinizare. Procesul se repetă cu acetat de etil pur pâna când concentrația de cofeină scade la nivelul dorit.
După decofeinizare, boabele de cafea sunt uscate în vid. Acetatul de etil se evaporă complet, iar umiditatea din boabele de cafea revine la valoarea standard. În ultima etapă, cafeaua verde decofeinizată este racită rapid la temperatura ambiantă.
Măcinare | Da, Nu |
---|---|
Specificați granulația | Prefer nemăcinată, Ibrik, Espresso sită presurizată, Espresso sită nepresurizată, Moka pot (macchinetta), Aeropress, Cafetieră, Dripper, Chemex, French Press |
Greutate | 250 g, 1000 g |
49,00 lei – 189,00 lei
55,00 lei – 210,00 lei