Note de mere roșii, fructe de pădure, marțipan, migdale.

Acest lot provine de la ferma El Altico care are 5 h cu o suprafață de cultivare a cafelei de doar 3,5 h. Ferma este situată la o altitudine de 1850 m și produce varietăți precum Caturra și Tabi (o varietate foarte florală și complexă, dar pretențioasă). Grupul din care ferma face parte, Asorcafe, a fost înființat pe 11 iulie 2003 în orașul Pedegral din Inza și are în prezent 290 de membri.

Asociația a fost înființată pentru a ajuta acești producători să își vândă boabele de cafea de specialitate, dar și pentru a îmbunătați condițiile economice și sociale pentru familiile și comunitatea din care fac parte.

Acești mici producători lucrează pe loturi de teren între 1,8 – 2 ha și cultivă cafea până la altitudini de 2100 m. Varietățile întâlnite la aceste ferme sunt: caturra, typica, bourbon, tabi, castillo și pink bourbon. În mod tradițional, cafeaua este complet spălată și, odată recoltată, este apoi extrasă și lăsată la fermentat timp de 20-40 ore. După ce boabele imature sunt îndepărtate, urmează uscarea acestora între 8 – 15 zile.

Mostrele de cafea sunt apoi livrate către Siruma (un partener strategic în lanțurile de aprovizionare columbiene), unde sunt evaluate pentru a determina cup scoring-ul și dacă sunt respectate toate standarele de calitate.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Colombia El Altico”

Your email address will not be published. Required fields are marked