Note de măr verde, ceai negru și ciocolată cu lapte.

Producția de cafea a început la ferma Rancho Grande în 1933, când domnul Aneite Reis a moștenit 5 hectare de culturi pentru a începe producția. Astăzi, ferma este condusă de fiul si nepotul său José Carlos Reis și Flávio (FAFA) Reis. Ferma are de asemenea, multe vaci pentru producția de lapte și carne. Misiunea fermei este de a produce în mod responsabil cafea de cea mai înaltă calitate posibilă, fără a neglija importanța protejării mediului și a îngrijirii bunăstării angajaților săi. Majoritatea angajaților trăiesc în incinta fermei în case cu energie electrică și alimente subvenționate. Fermă este deschisă schimbărilor și noilor metode de procesare a cafelei. S-au realizat investiții considerabile pentru a ajuta la îmbunătățirea calității și profilului cafelei pe care o produc.

Odată ce cafeaua a fost recoltată, este apoi separată în funcție de nivelurile de coacere. Cireșele coapte sunt apoi alese pentru a fi puse în cutii speciale de uscare. Aceste recipiente au un grătar ventilat în partea de jos pentru a permite circularea aerului de jos în sus prin cireșele de cafea. Inițial, aerul rece va fi suflat timp de 12h pentru a ajuta la încetinirea procesului de fermentare și apoi treptat temperatura aerului va fi crescută pentru a permite uscarea între 7 – 10 zile. Există două termometre la adâncimi diferite pentru a asigura o temperatură sigură si constantă. După uscare, cafeaua este lăsată să se odihnească timp de aproximativ 1 – 2 săptămâni înainte de a fi procesată. Această metodă a permis producția de profile mai fructate și cu un gust mai proeminent.