DESPRE NOI

Se spune că majoritatea oamenilor visează în culori. Dar unii dintre noi îndrăznim și visăm în arome. Gustul și mirosul se combină astfel într-o experiență cu adevărat specială, fiindcă doar cele mai personale experiențe se transforma în povești aromate: mâncarea preferată, gatită de mama, gustul primului sărut sau parfumul preferat, pe pielea celui mai drag dintre oameni. Și cafeaua este, pentru mine, un asemenea moment: intim, unic, special.

Am intrat în lumea cafelei cu entuziasmul și efervescența tânărului care-și iubește meseria, chiar dacă nu o cunoaște temeinic încă. În 2003 am început să lucrez la Cream CAFÉ, una dintre primele cafenele din România în care se dezvoltau secretele latte art. Aici am învățat că arta se extinde dincolo de gust și design, în arome speciale. 2005 m-a surpins împărtășindu-mi deja secretele novicilor la fel de curioși și pasionați ca mine. La Gloria Jeans Coffee am fost trainer pentru peste 100 de persoane. Majoritatea au rămas în lumea cafelei . Știu că am reușit să împart cu ei visuri aromate, care i-au purtat departe: i-am învățat cu drag și am învățat cu drag de la ei.

În 2015 visam să inaugurez o prăjitorie unică în România: dedicată oamenilor pentru care subtilitatea aromelor contează, dar și acelora care știu că produse unice, speciale, pot fi create chiar aici, în România. Din boabe de cafea crescute și transportate peste șapte mări și șapte țări, cum spun basmele. Dar alese cu atenție de noi, pentru noi și prăjite aici, aproape. Am început să lucrez la noul proiect și aroma visului a devenit irezistibilă. Echipa s-a mărit și 2017 mi-a făcut cadou prăjitorul de cafea mult dorit. Nu a fost întotdeauna ușor. Aromele speciale sunt create din visuri, prin muncă și alegeri potrivite. Nu a fost întotdeauna simplu. Un produs bun este creat din pasiune, fără a te mulțumi cu mai puțin ca perfect. Nu a fost rapid. Dar orice lucru cu adevărat bun se savurează, cu răbdare.

Astăzi vă aștept senină, cu o selecție de visuri aromate și o cafea de specialitate proaspăt prăjită.

Bianca Voicu

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul Cascara pentru a primi cele mai noi informații și noutăți despre produsele noastre.

Blogul Nostru